top of page

Skavtski križev pot

Prvi virtualni skavtski križev pot


V tem času, ko je širjenje koronavirusa onemogočilo marsikatero dejavnost, smo se skavti odločili, da bomo v velikem tednu preko spleta vstopili v vaše domove. Slovenska zamejska skavtska organizacija vabi zato v petek, 10. aprila, od 18.30 dalje, na tradicionalni, hkrati pa prvi virtualni, križev pot.

Letos so pri organizaciji združili moči vsi trije klani, ki delujejo pri Slovenski zamejski skavtski organizaciji, Tržaški, Kraški in Goriški, skupaj pa so pripravili obred, v katerem bodo križev pot obogatili z duhovnimi mislimi in pesmimi. Svojo misel bo podal tudi cerkveni asistent za tržaško SZSO, gospod Anton Bedenčič.

Skavti SZSO bi vam s to akcijo radi popestrili postni čas, predvsem pa bili zraven v molitvi. Obred ni namenjen samo skavtom in skavtinjam, temveč vsem ljudem, ki bi radi prisostvovali obredu.

Križev pot bo vsem dostopen na spletu, povezavo na posnetek boste našli na spletni strani www.szso.org. Skavti vas vabimo, da se v družinskem krogu združite z nami v molitvi v petek, 10. aprila, ob 18.30, oblečeni v popolni skavtski kroj. Namesto tradicionalne bakle pa naj si vsak prižge svečo. Posnetek bo na spletu dostopen tudi kasneje.

Bodite pripravljeni!

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page