top of page

Duhovno srečanje SZSO 2013

V nedeljo 7.aprila 2013 smo voditelji Slovenske zamejske skavtske organizacije imeli v okviru priprav na poletni Tabor voditeljev 2013 lepo Duhovno obnovo.

V skavtskem sedežu v Devinu smo se srečali z mladim ljubljanskim Jezuitom p.Tomažem Mikušem, ki po formaciji v Italiji in na Irski že osmo leto deluje v Ignacijevem domu duhovnosti v Ljubljani.


Srečanje je potekalo sproščeno in družabno, v znamenju iskanja globine in iskrenosti v odnosih. Tako v skavtskih skupinah, kot v številnih drugih krogih - lahko tudi domačih in prijateljskih - smo namreč vsi vpleteni v vse bolj neiskrene odnose. Težko nam je povedati, ko nam kaj ne gre prav, ko moramo priznati težaven trenutek, poraz, izgubo, napako. Vsi si želimo pokazati le sončno sliko o nas. Naj se pa zadovoljimo s takimi "nepopolnimi" odnosi?


Odgovor smo iskali s p.Tomažem ter s pomočjo teologije Dietrich Bonhoeffer-ja, protestantskega teologa, ki so ga nacisti ubili tekom druge svetovne vojne. Vsak od nas je imel priložnost pogledati v svoj krog odnosov, v katerih od teh je lahko bolj ali manj iskren. Med sabo smo se povezali v intimnem, umirjenem judovsem plesu in si nato delili občutke, potrebo po globini in iskrenosti v prijateljstvih. P.Tomaž je razložil, kar nas že Evangelij uči, in sicer, da ni nihče od nas brez greha. Treba je, da se spoznamo grešniki, da o naših šibkostih brez strahu spregovorimo, ter da se v odnosih čutimo intimno ljubljeni in sprejeti.


Popoldan je potekal v umirjenem, prijateljskem vzdušju in lepo je bilo spoznati, še enkrat, kakšno bogastvo je skavtizem, ki nas povezuje, nam daje skupne cilje in motivacije. Lepo je, da hodimo vsi skupaj, vsak s svojim korakom - in da nenehno gradimo iskrene, prave odnose.

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page